Skip to the content

Nyheder i Business Central (version 22.5)

I starten af september er der blevet frigivet en mindre opdatering til Business Central.
Udover smårettelser, er Microsoft nu også begyndt at tilføje funktionalitet, der sikrer, at Business Central kan understøtte kravene i den nye bogføringslov og dermed blive godkendt af Erhvervsstyrelsen.

I denne version finder du blandt andet følgende nyheder:

  • Standard eksport af revisionsfiler (SAF-T)
    Brugere kan eksportere alle obligatoriske påkrævede data i henhold til Standard Audit File for Tax (SAF-T) format i Danmark.

  • Standard kontoplan
    Den nye bogføringslov kræver, at der anvendes en standardkontoplan. På grund af dette krav stiller SKAT en standardkontoplan til rådighed, som kan anvendes. Brug kontoplanen, når du udarbejder årsregnskaber, og når du beregner regelmæssige momsbetalinger. Du kan bruge enhver kontoplan, der er inkluderet på siden Kontoplan. I forbindelse med påkrævet rapportering skal du dog bruge siden Finanstilknytning til at knytte alle finanskonti til den standardkontoplan, der kræves i henhold til loven.

  • Indlæsning af CSV-fil med regnskabsdata til Regnskab Basis
    Det er blevet et krav, at der kan indlæses regnskabsdata til virks Regnskab Basis. Business Central understøtter nu dette med kommaseparerede værdier (CSV) filoverførsler. Alle nødvendige data kan eksportere som en CSV-fil.

 

Microsoft vil i den kommende tid komme med yderligere funktionalitet, der gør Business Central klar til den nye bogføringslov.

Sæt kryds i kalenderen

Den nye hovedversion af Business Central frigives i løbet af oktober.
Kom med til et webinar 8. november 2023 kl. 10:00, hvor vi gennemgår de vigtigste nyheder i Business Central 2023 Release Wave 2.

Vil du vide mere?

 

 

Mette Barsøe Larsen
Salgschef
+45 4187 9480
mbl@dynateam.dk

 

 

Henrik Munch Carlsen
Salgschef
+45 2184 8621
hmc@dynateam.dk